Een mooie lach, vitaliteit, elegantie en zelfvertrouwen

Een regelmatig gebit met rechte tanden zorgt ervoor dat je goed kan bijten, kauwen, poetsen, praten en lachen!

Veel mensen denken dat orthodontie alleen maar het “rechtzetten” van je tanden is, maar er komt veel meer bij kijken. Je kaken moeten in een juiste positie worden gebracht én er moet een evenwicht bereikt worden tussen je gebit, je tong, je wangen en je lippen.

Rechte tanden zijn dus belangrijk voor je gezondheid. Een gebit met rechte tanden maakt veel meer kans om gezond te blijven! Sommige tandposities kunnen leiden tot ernstige schade van het tandvlees, vergroeide kaken en tot een asymmetrie in je gezicht. Bovendien kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigd worden. Je gezondheid staat dus voorop! En een mooi en goed functionerend gebit, dat gezond is, blijft aantrekkelijk tot op hoge leeftijd!

Beter voorkomen dan genezen. Tanden en kiezen die niet kunnen doorkomen, kunnen problemen veroorzaken, zoals ontstekingen en beschadigingen aan de wortels van de naburige tanden en kiezen. Een gebit met scheve en overlappende tanden is moeilijk te reinigen. Hierdoor ontstaan er gemakkelijk tandvleesontstekingen en gaatjes.

Een mooie glimlach en een regelmatig gebit zorgen ook voor meer zelfvertrouwen en positieve uitstraling. Dit is belangrijk voor een gezonde persoonlijke, relationele en professionele ontwikkeling.

En een mooie en gezonde lach kan op elke leeftijd! Het is dus nooit te laat! Een orthodontische behandeling is op elke leeftijd mogelijk. En je kan alles blijven doen – zingen, muziekinstrumenten bespelen, uit eten, lachen, kussen…De moderne technieken maken de orthodontische behandelingen veel comfortabeler. Bovendien laat de huidige technologie toe dat brackets ‘incognito, dit wil zeggen ‘onzichtbaar’, kunnen!

Meestal legt de tandarts je uit waarom je naar de orthodontist zal moeten. Soms verwijzen de kaakchirurg, de neus-keel-oorarts, de logopedist, de kinderarts, de huisarts of parodontoloog je door. Of je ouders sturen je.

Je kan ook op eigen initiatief naar de orthodontist gaan. Vaak heeft je broer, je zus, een vriend of vriendin reeds een beugel en kom jij zo in contact met de orthodontist.

Hoe dan ook, je maakt gewoon een afspraak en we gaan samen aan de slag.

Opgelet! De melding voor een tegemoetkoming door het RIZIV moet ingediend worden voor je 15de verjaardag!

Informeer bij uw mutualiteit naar de terugbetalingen.