Blokjes beugel of onzichtbare beugel

Metalen blokjes beugel

Dit is een beugel die bestaat uit blokjes met kleine slotjes aan de buitenzijde van de tanden. Door middel van een draad die door deze blokjes wordt geplaatst kunnen we tanden recht zetten. Wij gebruiken standaard de zelfligerende blokjes. Deze blokjes kunnen we sluiten door middel van een klepje zodat een elastiekje rond de blokjes niet meer nodig is. Hierdoor zijn ze makkelijker te poetsen en verkort het de behandeltijd in de stoel.

Keramische blokjes beugel

Deze blokjes zitten ook aan de buitenkant van de tanden. Het verschil met de gewone blokjes beugel is dat de blokjes zelf tandkleurig (wit) zijn. Dat zorgt voor een minder zichtbare beugel.

Incognito: de onzichtbare beugel

Indien je wenst om je tanden recht te zetten met blokjes en je wil geen zichtbare beugel, kan dit met de linguale apparatuur van incognito. Deze blokjes zitten aan de binnenkant van je tanden, ze zijn precies op maat gemaakt voor jou, en zorgen voor het allerbeste resultaat! De edelmetalen blokjes zijn tevens op hoogglans gepolijst voor een optimaal comfort. De meeste patiënten zijn op 2 weken tijd volledig aangepast en hebben geen hinder meer.

Invisalign: onzichtbare aligners

Dit is een uitneembare beugel om de tanden recht te zetten. Het verplaatsen van de tanden gebeurt door middel van een opeenvolging van verschillende doorzichtige kapjes over de tanden. Het aantal kapjes en dus ook de behandelduur hangt af van de moeilijkheidsgraad van de behandeling. Bij deze beugel is het heel belangrijk dat hij zeker 22u op een dag gedragen wordt om een goed resultaat te kunnen bereiken.