Klasse II: functionele apparatuur

Functionele apparatuur wordt gebruikt om de groei van de onderkaak te stimuleren. Deze apparatuur wordt geplaatst als de onderkaak te klein is ten opzichte van de bovenkaak. Er is een vergrote afstand tussen de boven- en ondertanden. Hiervoor gebruiken we een losse beugel, de twinblock of een vastzittende corrector, de forsusveren.

De Twinblock

Dit apparaat bestaat uit een boven- en onderbeugel. De beugel stimuleert de groei van de onderkaak en wordt enkel geplaatst bij kinderen waar er nog groei van de kaken te verwachten is. Na deze behandeling is er meestal nog een vaste blokjes beugel nodig voor het corrigeren van de scheefstand van de tanden.

De Forsus (veren tussen de vaste blokjes beugel)

In andere gevallen is het beter eerst de tanden recht te zetten met een blokjes beugel en nadien veertjes te plaatsen tussen de boven- en onderkaak om de stand van de kaken te verbeteren. Deze veertjes noemen we Forsus.

Kaakoperatie – chirurgie

Indien de kaakstand niet is zoals het hoort; de onderkaak en/of de bovenkaak zijn te klein. Of de onderkaak is te groot. Dan kan bij volwassenen een beugelbehandeling in combinatie met een kaakoperatie noodzakelijk zijn. Hiervoor werken wij nauw samen met ervaren kaakchirurgen.