Botverankering minischroeven en botankers,

onmisbaar in de hedendaagse orthodontie

Het dragen van een buitenbeugel, het trekken van tanden en het lang dragen van elastieken zijn geen plezier. Minischroefjes of botankertjes kunnen zorgen voor maximale verankering zodat er tanden kunnen verplaatst worden zonder nevenwerkingen. Ook ingesloten tanden kunnen met behulp van botverankering in de tandenrij geplaatst worden. Door de jaren hebben de orthodontisten heel wat expertise opgebouwd en is onze praktijk zeer gekend voor het plaatsen van apparatuur met minischroeven.

De Beneslider en Arnoudizer

De Beneslider en Arnoudizer ( uitgevonden door Arnoud Schreurs) zijn systemen die vast zitten op deze minischroefjes. Door het naar achter schuiven van tanden, wordt er ruimte gemaakt zodat het trekken van tanden of het dragen van een buitenbeugel kan vermeden worden. Ook bij ontbrekende tanden kunnen de Mesialslider en de Arnoudizer toegepast worden om deze ruimten te sluiten, zodat duurdere prothetische tandvervanging na de orthodontie niet meer nodig is.

De Hybride-hyrax

De Hybride-hyrax, ook minischroef gedragen, is een apparaat om de bovenkaak te verbreden. Deze verbreder kan worden geplaatst tot op volwassen leeftijd. Zo kan een chirurgische ingreep vermeden worden. In combinatie met een Mentoplate of face-mask, kan de bovenkaak bij kinderen en tieners, ook naar voor verplaatst worden. Hierdoor kan een kaakoperatie op volwassen leeftijd vermeden worden.

Arnoudizer

Als pionier in het toepassen van mini schroeven geeft orthodontist Arnoud Schreurs, opleidingen, zoals clinical expertises en lezingen, aan orthodontisten en kaakchirurgen over deze protocollen, en in het bijzonder over ‘ de Arnoudizer’ zijn eigen ontwikkeld apparaat.

3d Ortholab

Door het streven naar excellentie voor onze patiënten, hebben wij onlangs ons 3D Ortholab opgestart, met eigen tandtechnici. Dit is de onmisbare schakel in de voorbereiding en het vervaardigen van deze zeer effectieve en innovatieve apparatuur.