Jouw succes met behulp van de gepaste beugel!

Met behulp van de gepaste beugel kunnen alle soorten scheefstanden van je gebit met succes behandeld worden.

Uitneembare beugel

Dit is een losse beugel in de boven- en/of de onderkaak, die met de hulp van metalen draden rond de tanden vastzit en waardoor de tanden in een gewenste positie kunnen geduwd worden. Deze beugel is ideaal voor kleine tandbewegingen.

Functionele apparatuur

Dit is een losse/uitneembare beugel in de bovenkaak en de onderkaak. Als je dichtbijt past deze beugel als een legoblokje in elkaar. Deze gaat ervoor zorgen dat de functie van het gebit gewijzigd wordt. Bijvoorbeeld als er een grote afstand tussen de boven – en de onderkaak bestaat, gaat deze beugel ervoor zorgen dat door middel van de groei deze afstand kleiner wordt zodat de kaken op elkaar gaan passen.

Buitenbeugel

Een buitenbeugel is een beugel die aan de buitenkant van het gezicht zichtbaar is. Zo kan er meer ruimte gemaakt worden indien de tanden vooraan in de mond te dicht op elkaar staan. Deze beugel kan ook op de kaken inwerken om zo de groei van de kaken in een bepaalde richting te beïnvloeden.

Vaste beugel

Een vaste beugel kan in de boven - en/of onderkaak vast in de mond geplaatst worden door bandjes rond de tanden. In de bovenkaak kan zo de kaak breder gemaakt worden. In de boven- en onderkaak kunnen zo de tanden op een bepaalde positie vastgehouden worden.

Vaste apparatuur

Vaste apparatuur of blokjes/brackets worden op de tanden vastgeplakt. Deze blokjes worden met elkaar verbonden door een draadje dat in het blokje wordt vastgemaakt. Door de werking van de draad komen de tanden mooi recht te staan.

Er bestaan verschillende soorten blokjes.

  • De metalen blokjes of gewone blokjes op de voorkant van de tanden.
  • De keramische blokjes, dit zijn doorzichtige blokjes op de voorkant van de tanden.
  • De onzichtbare blokjes of incognito, op de binnenzijde van de tanden.

Skeletale verankering

Skeletale verankering is een schroefje in het kaakbot. Dit schroefje kan op verschillende plaatsen in de mond geplaatst worden.

  • Tussen de tanden om bijvoorbeeld de ruimte tussen 2 tanden te sluiten.
  • In het gehemelte om de grote kiezen naar achter te duwen en zo wat meer ruimte vooraan in de mond te maken indien de tanden over elkaar staan.
  • In het gehemelte om de ruimte tussen twee tanden te sluiten.